Algemeen

Wat moet ik meenemen als ik de auto kom afhalen?

Neem je rijbewijs, identiteitsbewijs en adreslegitimatie mee. Een adreslegitimatie is een poststuk van je bank of een overheidsinstantie. We maken alleen van je rijbewijs en identiteitsbewijs een kopie.

Vanaf welke leeftijd kan ik een auto huren?

Je moet minimaal 18 jaar zijn. Tot 24 jaar dient dan wel verplicht het afkoop eigen risico te worden afgenomen.

Mag alleen de contractant in de auto rijden?

De contractant blijft verantwoordelijk voor de auto. Het is ook mogelijk om andere personen in de auto te laten rijden. Dit dien je wel bij je reservering aan te geven. Per extra bestuurder betaal je € 35,-.

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt contant, met pin of via je creditcard. Let op: we accepteren geen American Express. Betaal je liever via de website? Dan kan dat via iDEAL of creditcard.

Kan ik de auto ook in het weekend en/of in de nacht ophalen/terugbrengen?

Dat is bij ons geen enkel probleem. Geef dit wel even aan bij je reservering.

Kan ik de reservering wijzigen of annuleren?

Wij hanteren een strakke planning op basis van de reserveringen dus een annulering is één maand voor tijd geen optie. Wil je de reservering wijzigen of annuleren, neem dan zo snel mogelijk telefonisch contact op.

Move Autoverhuur behoudt zich het recht voor om tot 24 uur van tevoren een boeking zonder opgaaf van reden te annuleren. Binnen 30 dagen wordt het eventueel reeds betaalde bedrag teruggestort op het bij Move Autoverhuur bekende rekeningnummer.

Kan ik ook een auto huren voor korter dan 1 dag?

Dat is mogelijk. We hanteren in principe wel de standaard dagprijs. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik een factuur krijgen?

Dat is geen enkel probleem. Meld dit even als je de auto komt ophalen.

Prijs, borg, verzekering en schade

Hoeveel borg betaal ik?

Als je een personenbus of verhuisbus huurt, is de borg € 250,-. Voor een personenauto gelden andere tarieven. Dit is afhankelijk van de huurauto. Het maximum aan borg voor een personenauto is € 5.000,-.

Wanneer betaal ik de borg?

Als je de auto afhaalt, betaal je het volledige bedrag. Dat betekent de huurprijs van de auto én de borg.

Wanneer krijg ik de borg terug?

We houden de borg twee weken aan. In de derde week ná het terugbrengen van de auto, storten we de borg terug op je rekening.

Wat wordt er verrekend met de borg?

Als de auto schadevrij, afgetankt en schoon wordt ingeleverd én je rijdt geen boete, dan krijg je de volledige borg teruggestort. Als de auto niet afgetankt wordt terugbracht, brengen we je € 150,- in rekening en houden we dat in op de borg. Als de auto niet schoon wordt ingeleverd, brengen we je € 25,- in rekening. Als je een boete rijdt, brengen we je het boetebedrag + € 18,- administratiekosten in rekening.

Wat gebeurd er als ik een boete rijd?

We krijgen binnen twee weken bericht van het CJIB als je een boete rijdt. We stellen je op de hoogte als we een boete ontvangen. Via je borg betalen wij de boete. We brengen je € 18,- administratiekosten in rekening.

Ben ik verzekerd als ik een auto huur?

Ja, de auto is standaard WA verzekerd tegen diefstal, pech en schade met een eigen risico van maximaal € 1.500,-. De inzittenden zijn standaard meeverzekerd.

Wat gebeurd er als ik schade rijd?

Je vult altijd het schadeformulier in. Neem ook direct telefonisch contact op met ons. Wanneer je de bus terugbrengt, nemen we de schade op en bespeken we de verrekening. Bij geen ingevuld schadeformulier, stellen we de contractant aansprakelijk.

Auto

Moet ik de auto schoon terugbrengen?

Je krijgt de auto schoon en je brengt de auto schoon terug.

Moet ik de auto afgetankt terugbrengen?

Je krijgt de auto afgetankt mee en je brengt de auto afgetankt terug. Op 100m van ons kantoor zit een tankstation.

Wat is het eigen risico?

We hanteren een standaard eigen risico van € 1.500,-. Dit kun je verlagen tot het bedrag van de borg. Dit kost € 15,- per dag.

Kan ik de auto ook ergens anders ophalen/terugbrengen

Move heeft één locatie maar op afspraak kunnen we de auto overal naartoe brengen of ophalen. Hiervoor worden wel extra kosten gerekend.

Kan ik met de auto naar het buitenland?

Met onze auto’s kun je naar het buitenland. Je krijgt altijd een groene kaart mee. Je bent zelf verantwoordelijk voor andere benodigdheden. In sommige landen is het bijvoorbeeld verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk om wet- en regelgeving uit te zoeken van het land waar je naartoe rijdt of doorheen komt.

Wat als ik onderweg pech krijg?

Tegen pech zijn we verzekerd bij de BOVAG. Bij het afhalen van de auto, wordt ook een pechhulppas meegegeven met het nummer van de BOVAG. Neem dan direct contact op met hen. Let op: in het hoogseizoen worden bussen extern ingehuurd en dien je zelf een lidmaatschap te hebben bij de ANWB of een andere pechhulpdienst.